Po Sloveniji bo spet zadišalo po Odprti kuhni!

V petek, 23. marca, bo z otvoritvenim dogodkom na Pogačarjevem trgu v Ljubljani v šesto sezono vstopila Odprta kuhna, brez katere si petkov v mestu sploh ne predstavljamo več. Priljubljena kulinarična tržnica bo letos dobrojedcem iz domačih in tujih logov, ki jih je vedno več, postregla z rekordno ponudbo, ki jo bo obogatilo več kot 15 novih ponudnikov.

Od Ljubljane do Celja, Kopra, Nove Gorice in Ptuja

Odprta kuhna bo letos ponovno gostovala tudi v drugih slovenskih mestih. Prvo bo na vrsti Celje, in sicer v soboto, 31. marca. Sledilo bo gostovanje v Kopru – v soboto, 21. aprila, prvi letošnji obisk Nove Gorice pa Odprta kuhna načrtuje v sredo, 25. aprila. Po lanski uspešni premieri se Odprta kuhna letos vrača tudi na Ptuj, kjer se bo kulinarična karavana prvič ustavila v soboto, 12. maja.

Kulinaričnemu vrtiljaku Odprte kuhne se bodo letos prvič pridružili Brodo, Domačija Lisjak 1956, Fétiche, Gelateria Romantika, Gostilna Maribor, Gostilna Pr Čop, Gostilna pri Boštjanu, Gostilna Zorko, Hiša Krasna, Majmun, Osha Asian Bistro, Pinseria Rustika, Posestvo Trnulja, Restavracija Tabor, Tabay Brothers ter Vino & Ribe, poleg tega pa se po krajšem premoru vračata še Dnevni bar pr’Mrtinet in Gostilna Na gradu.

»Povsem noro je, kako se razvija kulinarična scena v Sloveniji, zato pomanjkanja izbire res ni na našem jedilnem listu,« je bil pred otvoritvijo zadovoljen Lior Kochavy, ustanovitelj tega uspešnega projekta, ki Ljubljano in Slovenijo krepi kot kulinarični destinaciji v svetovnem merilu.

»Odprta kuhna diši po radosti, prijateljstvu in veselju do življenja, ki ga bomo tudi v šesti sezoni skupaj s približno 80 različnimi ponudniki vse do pozne jeseni rade volje trosili po Sloveniji,« je dodala Alma Kochavy, vodja projekta.

Lačni? Tu najdete novozelandsko jagnjetino na žaru, pa domač pražen krompir, japonske omlete, sočne burgerje, sušije in sašimije, nudle, ostrige, hot doge, falafle, kaj za mesojedce, vegane in druge gurmane in seveda ne pozabimo na slavni šmorn. Tu lahko v vrvežu posedite na stopnicah tržnice, sedete na palete ali pod Plečnikove arkade, nazdravite s penino in kraft pivi ter ujamete pogled na mesto, ki se mu vrača poletno vzdušje. Preden se začne, pa si sline pocedite ob spodnjih fotografijah.

Foto: Odprta kuhna

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.