Hotel na Mikonosu, ki vas bo očaral s fotogeničnostjo

Grški otoki slovijo po turkiznem morju in belo-modri arhitekturi, ki vam med dopustom daje občutek, kot da ste v kakšnem hollywoodskem muzikalu. Vandraj je tokrat pokukal v hotel San Giorgio na Mikonosu.

V belem interierju ima glavno vlogo boemski slog, ki nagovarja prave hedoniste. Zgodba hotela se je začela že pred 15 leti, ko sta se na obali Ibize spoznala Thomas Heyne in Mario Hertel. Thomas je kot tedanji študent nepremičnin iz Augsburga zavrnil perspektivno službo v gradbeništvu in raje stopil na čelo nočnega kluba v nemškem Ulmu.

Njegov bavarski sorojak Mario je medtem pri 18 letih v Bayreuthu odprl kavarno in počasi zgradil mini gostinski imperij – sklop restavracij, barov, kavarn in klubov. Gospodiča je kasneje odneslo na Mykonos, kjer sta vodila svetovno znani klub Paradise in leta 2012 sta se odločila odpreti še svoj hotel, edinstveno destinacijo za somišljenike s prefinjenim okusom za estetiko.

San Giorgio Mykonos se lahko poleg šik dizajna in prostornih sob pohvali še z zasebno plažo. Po hotelu najdete tudi stareško postavljene viseče mreže, simbol otroške radosti, kjer lahko počijete katerikoli del dneva.

Foto: San Giorgio Mykonos

Mikonos – nikoli izpeta destinacija

Dobrodošel na najbolj poznanem grškem otoku, pobeljenem paradižu v osrčju kikladskih otokov v Egejskem morju. Pozdravljen v svet prestiža in zabav, zlatega peska in nočnih klubov, slavnih in bogatih, dekadentnih in ekstravagantnih, svet kontrastov in barv.

Mikonos je otok, kjer glamur podaja roko preprostosti. Otok, kjer pridejo na svoj račun žejni zabave, ljubitelji antične zgodovine, mondenih butikov, zaspanih mlinov na veter in kristalno čistega morja.

Otok z belimi hiškami in modrimi okni, ki so posejane po ozkih ulicah, že od nekdaj slavi za eno od najatraktivnejših destinacij na svetu. Zato ni le zgolj slučaj, da o otoku kroži legenda, da so ga bogovi ustvarili za hedonistične namene.

Mikonos se ponaša s številnimi čudovitimi plažami z zlatim peskom in kristalno vodo. Tiste najlepše lahko najdeš na jugu otoka. Tja se odpraviš tudi, če si še posebej v party razpoloženju, saj so na plažah organizirane številne nepozabne zabave, ki ne ločijo dneva od noči. Najbolj poznani plaži, kjer te bodo zavrteli vroči ritmi in vroče sonce, sta kaj drugega kot  Paradise Beach in Super Paradise Beach. Od klubske scene je v ospredju Cavo Paradise.

Otok prestiža je prav tako znan kot destinacija, ki na široko odpira svoja vrata homoseksualnim parom. Da je otok prav tako poln glamurja, ti je jasno, ko pogledaš cene na meniju. Vendar to ne drži za vse taverne, ki ti bodo ponudile enega najboljših mediteranskih okusov – okus grške hrane.

Glavna žila na otoku tako za domačine kot za obiskovalce je ulica Matogianni, ki se nahaja v glavnem mestu Hora. To je kraj zločina za vse, ki radi nakupujete in se razvajate v dobrih restavracijah ter barih.

Enega najbolj pisanih in romantičnih kotičkov na otoku predstavlja Alefkantra ali tako imenovane male Benetke. Tukaj se ustaviš na kavi in med tem uživaš ob pogledu na ljubke hiške iz 18. stoletja, ki jih krasijo pisani balkoni in stilsko oblikovana okna. Glasba, ki je na tem prizorišču vedno spremljava ob kavi, so valovi morja ob tvojih nogah. Če si ljubitelj fotografije, je to obvezna točka, ki je ne smeš zamuditi.

Skok na sosednji otok Delos, je skok v antiko. Čeprav je Delos med najmanjšimi otoki v Kikladih, velja za eno od največjih arheoloških znamenitosti Grčije. V antičnih časih je veljal za sveti otok, ker naj bi bil po starogrški mitologiji rojstni kraj Apolona in njegove dvojčice Artemide. Sprehod skozi ruševine starogrških templjev, ki so razmetani po celotnem otoku, je za ljubitelja antične kulture vsekakor posebno doživetje, ki se ga zlepa ne pozabi.

Ne gre pa tudi pozabiti, da je Grčija preživela ekonomsko krizo in rezultat tega so dostopnejše cene za turiste. Trenutno preživlja in se sooča z migrantsko krizo, vendar je otoku Mikonos ter preostalim kikladski otokom prizaneseno. Migranti, ki stremijo za boljšim življenjem, so namreč napoteni na grške otoke v bližini turške obale.

Zato lahko Mikonos še vedno opišemo kot obvezno poletno postojanko, ki te že pričakuje odprtih rok.

Mi ti lahko pomagamo pri iskanju letalske karte in te popeljemo v kraj iz razglednice.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.