To je najboljša popotniška destinacija leta 2020

Pred vrati je novo desetletje, ob koncu leta pa je portal Travel+Leisure objavil tudi destinacijo, ki bo najbolj trendi v naslednjem letu. Destinacija leta 2020 je …

Gotovo vas zanima, katera država bo najbolj turistično popularna v prihajajočem letu. 2020 se sliši precej prelomno, prav takšna pa je tudi destinacija leta, drugačna in edinstvena! Popotniški portal Travel+Leisure je namreč objavil ime destinacije, ki bo med popotniki v prihajajočem letu najbolj priljubljena.

Gre za deželo tam spodaj, Avstralijo! Čeprav se nahaja na čisto drugem koncu sveta, je Avstralija veliko bolj dostopna kot se zdi. Poleg čudovite pokrajine, žuborečih mest, dolgih plaž in norega živalskega sveta pa Avstralija ponuja tudi mnoge druge turistične komponente, ki bodo navdušile prav vsakega obiskovalca.

Druženje z lokalci

Prav tako prijetni pa so tudi tamkajšnji prebivalci. Avstralci veljajo za izjemno odprte, vesele in družabne. Po končanih službah se pogosto družijo ob kozarcu piva, se odpravijo surfat in zabavat. Radi se ukvarjajo s športom, prav tako so vešči kulinariki. Ravno zato je Avstralija odlična destinacija tudi za vse foodije. Obilica svežih morskih sestavin, hkrati pa tudi specialitete kot so na primer kengurujevo meso, vas bodo na tem koncu sveta popolnoma navdušile.

Najmanjša celina na svetu ima 23 milijonov prebivalcev, popolnoma pa vas bo sezul živalski in rastlinski svet, saj tu živi ogromno število endemitov, torej živalskih in rastlinskih vrst, ki jih ni mogoče najti nikjer drugje na svetu.

Skratka, če v letu 2020 še nimate rezerviranega nobenega potovanja, priporočamo, da skočite v Avstralijo. Verjemite, navdušeni boste!

Foto: Unsplash

Preberite še: Pod plahto: Intervju z Gorenjcema, ki po svetu potujeta s šotorom

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.