To so najvarnejše letalske družbe na svetu

Izbira letalske družbe se morda ne zdi tako pomembna, a če imate možnost izbirati, s katero leteti do izbrane destinacije, je najbolje izbrati najvarnejše.

Vsako leto na spletu in v časopisih zasledimo takšne in drugačne lestvice. Kdo je bil najboljši, kam se v naslednjem letu najbolj splača potovati … pa tudi, katere so najvarnejše letalske družbe leta. Seveda nas je zanimalo, katere so na vrh uvrstile v letu 2020, zato smo se lestvico najvarnejših odločili deliti tudi z vami.

PREBERITE ŠE: Koliko ur prej bi morali priti na letališče?

Lestvica, ki jo je nedavno objavil portal CNN, je pod drobnogled vzela kar 405 svetovnih letalskih prevoznikov. Najvarnejše letalske družbe je rangiral portal AirlineRatings.com. Preučevali so predvsem, kako efektivno se ob morebitnih nesrečah odzove letalsko osebje, kakšni so standardni postopki ob kriznih situacijah, pa tudi, koliko nesreč – manjših in večjih – se zgodi posamezni letalski družbi.

Spodaj nizamo najvarnejše letalske družbe, s katerimi bi si upali leteti tudi največji skeptiki.

1. Qantas
2. Air New Zealand
3. EVA Air
4. Etihad Airways
5. Qatar Airways
6. Singapore Airlines
7. Emirates
8. Alaska Airlines
9. Cathay Pacific
10. Virgin Australia
11. Hawaiian Airlines
12. Virgin Atlantic
13. TAP Air Portugal
14. SAS
15. Royal Jordanian
16. Swiss Air
17. Finnair
18. Lufthansa
19. Aer Lingus
20. KLM

Zgoraj omenjeni portal je objavil tudi seznam najvarnejših nizkocenovnih letalskih družb. Na vrhu so se znašle naslednje. Air Arabia, Flybe, Frontier, HK Express, IndiGo, Jetblue, Volaris, Vueling, Westjet in Wizz Air. Svojo ugodno letalsko karto vseh zgoraj naštetih ponudnikov lahko najdeš tukaj. 

Foto: Unsplash

Preberite še: Slovenski par, ki je dal odpoved in se spontano preselil v Dubaj #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.