VANDRAJ PODARJA: Sladice iz Budimpešte

Prišel je čas decembrskih obdarovanj! Vandraj bo tokrat med svojimi bralci razdelil DVE kuharski knjigi z najboljšimi recepti iz bogate budimpeštanske in madžarske tradicije.

Že poznate sladko plat Madžarske? Ulice madžarskih mest so polne kavarn in slaščičarn. Če vas bo v prazničnem decembru odneslo na izlet v Budimpešto, pa se le pripravite na pojedino! V kuharici Sladice iz Budimpešte in močnate dobrote madžarske kulinarike iz založbe Totaliteta, boste našli kup idej, kaj vse od madžarske kulinarike morate preizkusiti. Če že ne na izletu, pa v domači kuhinji!

Za prste obliznit: Recepti nekdanjega predsednikovega glavnega kuharja

Na primer slastno torto Doboš, ki krasi tudi naslovnico knjige in kostanjev pire, pa slane prigrizke. Ne pozabite tudi na zavitke – na primer višnjeve ali tople sladice. Nam se sline najbolj pocedijo ob orehovih palačinkah, mareličnih cmokih in kurtoših, večna uspešnica pa so tudi kokosove kroglice ali sladki krhki flancati.

Avtor kuharske knjige Tamás Bereznay je pravi ambasador madžarske kulinarike, kot nekdanji predsednikov glavni kuhar pa verjemite, da dobro ve, kaj pomeni ustvariti sladico, ki bo vedno navdušila.

Kako je kuharica lahko vaša?

Kaj morate storiti, da eno od kuharic dostavimo na vaš dom? Navodila so preprosta.

  1. Skočite na naš Facebook profil (kliknite tukaj),
  2. če še niste, všečkate Vandraj na Facebooku,
  3. všečkate objavo Sladice iz Budimpešte ter
  4. v komentarju pod objavo označite osebo, s katero bi najraje pojedli slavno madžarsko tortico.

Sodelujete lahko do četrtka, 6. 12. 2018 do 12. ure, ko bomo izbrali dva srečneža, ki prejmeta kuharsko knjigo Sladice iz Budimpešte in močnate dobrote madžarske kulinarike iz založbe Totaliteta. Držimo pesti!

 

Foto: Shutterstock, Vandraj

Knjigo Svet ni meja prejme…

Kot smo obljubili pred dobrim tednom dni, podarjamo knjigo Tomaža Humarja: Svet ni meja.

Prejeli smo veliko pravilnih odgovorov – seveda, Tomaž je obkrožil svet s kolesom.

Največ sreče pri žrebu pa je imela Alenka Verbuč, čestitamo!

Alenka, prosimo, da se nam čim prej javiš v naš inbox na Facebooku, da bo knjiga kar najhitreje dostavljena.

Vsi, ki tokrat niste imeli sreče, a bi si knjigo vseeno želeli prebrati, si lahko napeto branje naročite na Tomaževi spletni strani, mi pa bomo kmalu poskrbeli za nova presenečenja.

Stay tuned!

 

Vandraj podarja: Knjiga Tomaža Humarja, Svet ni meja

Ponedeljek začenjamo z dobro novico.

Že kar nekaj časa je minilo, odkar smo se s Tomažem Humarjem, najmlajšim zemljanom, ki je prekolesaril svet, pogovarjali v intervjuju, ki ga lahko prebereš tukaj, ter ga gostili na našem Vandraj dogodku v kavarni Moderna

Med tem časom se je Tomaž lotil kar nekaj novih projektov, med katerimi zagotovo izstopa izdaja knjige z naslovom Svet ni meja, v kateri opisuje svoje potovanje okoli sveta, ki ni bilo ravno lahko ter ga je poneslo v marsikatero težko situacijo.

“…Na tej točki sem brez bančne kartice in pet dni ilegalno v državi. Zadeva je zrela za zapor, pa še za telefonski klic ne bi imel. Vračam se v Ao Nang s samo eno željo – da v ponedeljek dobim kartico. Spotoma mi je počila zadnja zračnica. Nimam rezerve, zato 15 kilometrov vozim po prazni gumi, ki spušča zvoke, ob katerih me vsakič zvije.”

Če si tudi ti želiš doživetega, zanimivega in napetega branja, te vabimo, da skočiš na naš Facebook profil in v komentarju odgovoriš na sila preprosto vprašanje ter označiš prijatelja, ki naj trdno stiska pesti, da knjigo Svet ni meja osvojiš ravno ti.

Za sodelovanje imaš časa do 8.2.2017, ko bomo izžrebali srečnega nagrajenca.

Držimo pesti!

Knjigo lahko naročiš tudi na spletni strani www.tomazhumarbike.com.

Foto: Tomaž Humar

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.