Trije izleti, ki vam bodo polepšali prihajajočo jesen

Ste eni tistih, ki jim letošnje poletje še ni uspelo na dopust? Kaj pravite na oddih z malce zamude, a še več užitka?

Kdo pravi, da je poletja in potovanj za letos konec? Gneče so potihnile, cene so se znižale in vreme še vedno vztraja – vsaj tam, kamor vam bomo namignili, da se podajte. Zbrali smo tri odlične popotniške in izletniške ponudbe, ki jih lahko izkoristite še to jesen.

Dolina Neretve in tradicionalno obiranje mandarin (klik za ponudbo)

Jesen je čas trgatev in obiranja poljščin, zrele za obiranje pa so tudi mandarine v dolini reke Neretve, ene glavnih balkanskih rek. Ste že doživeli Dolino delte reke Neretve? Potem si obisk le-te hitro zapišite na svoj list želja, saj je pokrajina naravnost čudovita. V Neretvi je takrat čas za množično obiranje oranžnih sadežev, ki ga podobno kot slovenske trgatve spremlja tudi ogromno zabave. V dolino reke Neretve se jeseni odpravijo velike skupine turistov, največkrat v okviru organiziranih izletov (odlično ponudbo najdete TUKAJ). Največja prednost teh je seveda dobra družba, pa tudi obiski čudovitih okoliških krajev. Kaj vse si še ogledati? Namige najdete v članku na TEJ POVEZAVI.

Barcelona in Costa Brava za krompirjeve počitnice (klik za ponudbo)

Če že dolgo sanjarite o skoku v živahno Barcelono in namakanje v zalivčkih Costa Brave, smo izbrskali imenitno ponudbo za krompirjeve počitnice. Vam diši 7-dnevni izlet v živahno Barcelono in na divjo obalo Costa Brave? Nam tudi! Celoten program najdete v ponudbi TUKAJ, članek, kaj vse lahko tam še počnete, pa vas že čaka TULE. 

Kulinarični izlet po Istri: Lov na omamne tartufe (klik za ponudbo)

Vrata v skrivnostni svet tartufov vam na Primorskem odpirata tartufarka Sara in njena psička Lisa. Na poldnevni turi se skupaj z njima lahko odpravite v gozd do skritega kotička, kjer s kančkom sreče med koreninami dreves izbrskate ta dišeči gomolj. In kaj z njim? Po lovu si na omenjeni turi skuhate in privoščite tipične istrske testenine – fuže s tartufi, kot se za ta konec spodobi, pa se hrani prileže še kozarec vina lokalnega vinarja. Dan izkoristite za raziskovanje naše čudovite Istre, ki s srednjeveškimi vasicami na slikovitih hribčkih v notranjosti in z urbanimi obmorskimi mesti navdušuje v vseh letnih časih.

Kupon za ugoden lov na tartufe najdete TUKAJ, več o izletu pa smo napisali tukaj.

FOTO: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Egipt skozi oči Ljubljančanke, ki je tam živela tri leta

Počitelj – biser ob Neretvi

Večina road trip-ov po državah nekdanje Jugoslavije se iz Sarajeva nadaljuje proti Mostarju in nato naprej po dolini reke Neretve do enega od mest v hrvaški Dalmaciji. Ta pot je čudovita, že sama vožnja med zelenimi hribi in s pogledom na mogočno reko je lepo doživetje. A za prav posebno presenečenje poskrbi mestece Počitelj, ki je od Mostarja oddaljen slabe pol ure vožnje.

IMG_3648

Med obiskom tega slikovitega mesta se boste vrnili stoletja nazaj. Srednjeveški Počitelj je pod okriljem UNESCA, nedavna rekonstrukcija pa je mestu vrnila izvirni orientalski videz iz časov otomanskega imperija.

IMG_3695

Obisk Počitelja lahko sklenete v slabi uri, mestece je majhno, bistvo pa je sprehod do vrha, kjer stolp obdaja porušena trdnjava. Razgled iz vrha je osupljiv in težko se je odločiti, kaj je lepše, reka Neretva na desni strani ali pravljični Počitelj, ki so ga mnogi že označili za biser te doline.

IMG_3666

Prvi zapisi o mestu Počitelj segajo v leto 1444, predpostavlja pa se, da ga je leta 1383 dal zgraditi bosanski kralj Tvrtko. Mesto je imelo sprva mediteranski videz, po turškem osvajanju pa je orientalsko preoblikovan. Preplet obeh je čutiti še sedaj, kar daje mestu prav posebno vzdušje. Prav ta atmosfera je v mesto privabila številne umetnike, tu se vsako leto odvijajo likovne kolonije, ki privabljajo udeležence s celega sveta.

IMG_3660

Zato, če načrtujete izlet po državah nekdanje Jugoslavije, že sestavljenemu seznamu mest, dodajte še Počitelj. Mesto, v katerem se zdi, da se je čas ustavil.

Foto: Daša Mavrič

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.