Ideja za izlet: Kranjska Gora, Zelenci, jezero Jasna in dan za hedonizem

Iščete ideje za popoln enodnevni izlet? Imamo idejo za odličen oddih za družine, pare ali tiste, ki pohajkujete po svoje. Tokrat vabi Kranjska Gora!

Prava izbira za takšen dan v objemu narave je vsekakor Kranjska Gora z okolico! Za vas smo pripravili super idejo za aktiven in hkrati sproščujoč dan v čudovitem okolju.

Po ovinkasti cesti, med razkošnimi gorami in turkiznimi vodami, skozi popolno pokrajino, vas pot pripelje do znane lepotice, ki navdušuje vse turiste. Kranjska Gora je vsekakor vredna naziva ‘slovenski biser’, saj s svojo tako naravno kot tudi turistično ponudbo razvaja svoje goste na prav vsakem koraku.

Aktiven začetek popolnega dneva

Le nekaj kilometrov naprej od mesta se nahaja svetovno znana Planica, kjer lahko parkirate svojega jeklenega konjička in se odpravite na dobro uro in pol dolgo pot do Planinskega doma Tamar. Pot je lahka in zato primerna za otroke, s sabo pa lahko peljete tudi vaše štirinožne prijatelje. V neposredni bližini doma vas pričaka tudi slap Nadiža, vsekakor vreden ogleda. V domu si lahko privoščite topel čaj ali pa kaj za pod zob, da bo pot nazaj lažja.

Turkizni Zelenci in neponovljiva Jasna

Na poti nazaj iz Planice do Kranjske Gore se ustavite še pri Zelencih in si dovolite trenutek za uživanje v čudovitih turkiznih barvah narave. Podobne barve in še lepši razgled pa vas čaka pri znanem jezeru Jasna, ki s svojo prenovljeno okolico privablja vse več turistov. Odlična točka za kratek predah ob kavi ali čaju!Sproščujoč zaključek dneva

Da pa ne bo dan prekratek, si lahko popoldne privoščite sproščanje v Vodnem Parku Aqua Larix – Megabon nudi kar 40% popusta na kopanje in savnanje v sproščujočem ambientu Vodnega parka Aqua Larix (PONUDBO PREVERITE TUKAJ). Na vas čakajo: notranji bazen, otroški bazen s toboganom, masažni bazen, whirlpool, zunanja terasa, finska, infrardeča in turška savna, ohlajevalni bazen, … Zagotovo bo vsakdo našel nekaj zase!

FOTO: Shutterstock in Wellness Larix

PREBERITE ŠE:

Izlet na deževen vikend: V Kranjsko Goro!

Planica: Najvzdržljivejši bodo spet tekli na vrh letalnice

Ste pripravljeni? 15. septembra nas v dolini pod Poncami čaka izziv z veliko začetnico: najtežjih 400 metrov na svetu.

Letalnica bratov Gorišek je najzahtevnejša v seriji

Planica bo letos oživela 15. septembra, ko se bo približno tisoč tekačev spopadlo z zdaj že tradicionalnih vzponom na letalnico bratov Gorišek. Na našem planetu v letu 2018 v okviru svetovne serije Red Bull 400 poteka kar 17 tekov na vrh letalnic oziroma skakalnic, najtežjih 400 metrov na svetu pa se vrača v dolino pod Poncami. Letalnica bratov Gorišek namreč predstavlja najdaljšo, najbolj strmo in najzahtevnejšo preizkušnjo v celotni svetovni seriji Red Bull 400.

Leta 2014 prenovljena letalnica bratov Gorišek velja za najtežjo med vsemi prizorišči predvsem zaradi intenzivnosti. Pred prenovo je bilo sicer doskočišče z 38 stopinjami strmejše na enem delu, drugače pa občutno položnejše, danes pa je strmina precej konstantna, doseže nekaj več kot 35 stopinj, a skoraj ne pade pod 30. Razen na hrbtišču in izteku seveda. S tem in zaletiščem, ki se v zrak poganja s prav tako 35 stopinjami, tvori skoraj enoten naklon čez več kot 70% teka. Ob tem je višinska razlika proge kar 202 metra, spet največ med vsemi na turneji, in to mora tekač premagati v teku dolžine 400 metrov.

400 metrov teka v strm klanec v rekordnih 5 minutah

Planica že desetletja slovi kot prizorišče, kjer se premikajo meje človeških sposobnosti. Medtem ko je to dolgo veljalo le za polete navzdol, pa smo v zadnjem desetletju postavili kar nekaj rekordov po letalnici bratov Gorišek navzgor.

Cilj najboljših je izboljšanje rekorda, ki je lani v dežju uspel Luki Kovačiču iz Kranja. Na vrh letalnice je prišel v petih minutah in petih sekundah.

Videonapovednik dogodka ujamete TUKAJ.

Prijavljenih prek tisoč tekačev

Lani se je teka udeležilo nekaj manj kot tisoč tekačev, letos pa imajo prireditelji že preko tisoč prijav! Na sporedu so štirje starti in štiri kategorije; moški, ženske, štafete in prvič letos tek uniformiranih javnih delavcev.

Foto: Jure Makovec/Red Bull content pool

PREBERITE ŠE:

Planšarija Dolga njiva: svež gorski zrak, odlični žganci in mali živalski vrt

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.