Kako zapraviti manj, da bomo lahko potovali več

Potovanja žal prevečkrat pogojuje stanje na našem bančnem računu. Čeprav smo v novo leto zakorakali že pred nekaj tedni, pa še ni prepozno, da med novoletne zaobljube dodamo tudi varčevanje, posledično pa si omogočimo, da bomo v letu 2017 potovali več.

V preteklem letu se je ekstremnega varčevanja lotila finančnica Michelle McGagh, ki se je odpovedala vsem za življenje ne nujno potrebnim dobrinam, da bi sebi in svetu dokazala, kako malo v resnici potrebujemo, da smo srečni.

Seveda varčevanje ne pomeni nujno, da se moramo čez leto odpovedati popolnoma vsemu, po Michellinih izkušnjah pa moramo biti pozorni predvsem, kadar denarnico odpiramo za nakup spodnjih stvari.

#1 Kava

Skodelica kave v enkratnem znesku ne pomeni velikega stroška in kot bi mignil si privoščimo klepet v kavarni. Skozi leto pa se dvoeverski kovanci kaj hitro spremenijo v trimestno številko, ki bi jo zlahka lahko pretopili v popotniško avanturo.

#2 Večerne pijače

Predvsem tisti, ki po kozarcu ali dveh radi postanejo radodarni ter pijačo plačajo tudi vsem okoli sebe, so večerni izhodi najbolj razsipna grožnja. Najbolje bo, da si načrtovano vsoto določiš že doma, ter preostanek denarja pustiš doma.

#3 Transport

Gorivo postaja vse večji strošek prav tako pa denarnico hitro izpraznijo plačljiva parkirišča. Kamor se le lahko, se zato odpravi peš ali z avtom, poleg denarnice ti bo hvaležno tudi tvoje telo.

#4 Zabava

Michelle opozarja, da nam ni treba vedno, kadar nam postane dolgčas, odpreti svoje denarnice. Obisk kina lahko namreč zamenjaš za katero izmed brezplačnih razstav, koncertov ali drugih dogodkov, ki se odvijajo v mestu. Kmalu boš ugotovil, da se okoli tebe dogaja veliko več, kot si mislil.

#5 Šport

Seveda ne namigujemo, da se nehaj ukvarjati s športom, a veliko boš prihranil, če boš obiske fitnesa zamenjal za gibanje na prostem ali doma. Skok na Šmarno goro, sankanje na bližnji vzpetini, drsanje na zamrznjenem jezeru ali krog s kolesom bodo poleg varčevanja razveselili tudi tvoja pljuča, ki bodo lahko zadihala na svežem zraku.

Foto: Pexles

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.