Stvari, ki so v pravljičnem parku Disneyland strogo prepovedane

Disneyland velja za deželo sanj vsakega otroka, pa tudi odraslega, ki še ni pozabil na male otroške radosti. A v tem pravljičnem svetu velja kup pravil in strogih prepovedi, ki jih morate upoštevati, če želite vstopiti vanj. Česa v Disneyland ne smete prinesti?

“Selfie stick”

V dobi Instagrama, všečkov in selfiejev, so palice, kamor namestite svoj telefon ali mini kamero, si podaljšate roko in naredite avtoportret, postale nekaj povsem običajnega. A nadležne selfie sticke so v zadnjem letu prepovedali marsikje, med drugim z njimi ne smete niti v Disneyland.

Droni

Če ste nameravali domov prinesti fine posnetke parka s ptičje perspektive, to ne bo šlo. Tudi večjih tripodov v park ne smete nositi.

Steklena embalaža

Steklenic v park ne smete prinesti, razen, če so v stekleni embalaži otroška hrana, zdravila ali parfumi pod 100 ml.

Kolesa, tricikli, unicikli, rolke, skiroji, vozi, rolerji …

Vse, kar je na kolesih – razen manjših otroških vozičkov – je v Disneylandu prepovedano. Prav tako ne smete ničesar na kolesih vleči za seboj – na primer voza. Tudi rolerji ali superge, ki imajo vgrajene koleščke, niso dovoljeni.

Kovčki, nahrbtniki in torbe s kolesi 

Na koleščkih ne smejo biti niti vaše torbe, če se jim vaš nahrbtnik zdi neprimeren, pa vam ga lahko prepovedo prinesti v park. Največja dovoljena velikost prtljage je 55cm x 40cm x 25cm.

Športna oprema

Kar vključuje čelade, frizbije, hokejske palice, loparje, žoge, kije in podobno …

Zložljivi stoli

Z izjemo palice, na kateri je zložljivo sedalo in drugih pomožnih hodal in sedal za invalide.

Alkohol

Opojne substance v otroškem raju niso dovoljene. Kajenje je dovoljeno le v za to namenjenih kotičkih.

Hišni ljubljenčki

Psi in mački (niti kakšna druga domača žival) nimajo vstopa v sanjski park – razen če gre za psa spremljevalca. Za dvajset dolarjev pa jih lahko pustite v varstvu v živalskem vrtcu pred parkom.

Glasbeni instrumenti 

Ne, tudi s kitaro ne bo šlo.

Glasne in moteče naprave

Kot so vuvuzele, rogovi in zvočniki.

Žare 

Če ste se spraševali – ne, tudi posmrtnih ostankov ne smete prinesti v park.

Zavita darila

Če nameravate v parku koga presenetiti z darilom, to ne sme biti zavito, saj vam ga bodo pred vstopom pregledali.

Kostumi in maske

Po parku se ne smete sprehajati brez majice ali bosi, gostje, starejši od 14 let, pa ne smejo nositi kostumov. Ne, Elsa, ne bo šlo!

Orožje 

Za nas morda očitna prepoved, a za marsikoga čez lužo ne. Orožje, orodje, ki bi to lahko postalo in vse igrače, ki na to spominjajo, so prepovedani.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: 12 zanimivosti o Disneylandu

Johnny Depp presenetil obiskovalce Disneylanda

Se še spomniš filmov Pirati s Karibov? Piratske avanture in divje valove lahko kadarkoli podoživiš na tematski vožnji “Pirates of the Caribbean” v Disneylandu, še bolje pa je, če je tam prisoten pravi kapitan Jack Sparrow.

Slednje se je pred dnevi tudi zares zgodilo. Udeležence vožnje je namreč presenetil sam Johnny Depp, ki se je preoblečen v prebrisanega pirata nenapovedano pojavil na eni izmed postaj piratske pustolovščine. Občinstvo je od navdušenja začelo vzklikati in snemati, Jack Sparrow pa jih je nagovarjal, naj zapustijo čolne ter skočijo v vodo. Slednjega sicer ni storil nihče, novica o Johnnyjevi navzočnosti v parku pa je v Disneyland tistega dne privabila tudi tiste, ki obiska tisti dan sicer niso imeli v planu.

Vandraj priporoča // Obišči Disneyland z Megabonom!

Kako je bilo videti presenečenje, si lahko ogledaš v spodnjem videu.

 

It’s not everyday that you come to Disneyland and see Johnny Depp as Captain Jack Sparrow in the pirates attraction surprising fans and having their reactions recorded lol. ? Due to the popularity of this video and comments, we can’t respond but We give our consent to repost with credit to those of you asking. ? To everyone else asking, this wasn’t a known event. It was a surprise and yes Johnny Depp really did dress up as Captain Jack Sparrow and was talking to guests. They were filming boats interacting with him and we are thinking it’s new promo for the new Pirates of the Caribbean – Dead Men Tell No Tales film which is coming out May 26, 2017. This video was filmed Wednesday 4/26/17 °o° Thank you @evil_queen ❤️??? #PiratesOfTheCaribbean #POTC #DeadmanTellNoTales #JohnnyDepp #JackSparrow #CaptainJackSparrow #Pirates #Disney #DisneyParks #DisneyGram #Disneyland #DisneylandResort #DL #DLR #HappiestPlaceOnEarth #DisneySide #GetHappier #DisneylandAnnualPass #AnnualPass #AP #DisneylandCastMember #CastMember #CM #TheDisneylandTwins

A post shared by The Disneyland Twins (@thedisneylandtwins) on

Deep je sicer Disneyland obiskal v namene snemanja, v parku pa naj bi se mudil še nekaj časa. Morda pa ga srečaš tudi ti?

Foto: M Magazine

12 zanimivosti o Disneylandu

Danes poznan kot najsrečnejši kraj na svetu, je Disneyland svoja vrata prvič odprl julija leta 1955. Na predotvoritveni dan, namenjen medijem in povabljenim, je prišlo 30.000 obiskovalcev, kar trikrat več kot je bilo vseh razposlanih vabil, mnogi izmed njih so v park vstopili s ponarejenimi vstopnicami. Park je bil v medijih deležen mešanih odzivov in ostrih kritik, kar pa ni ustavilo navdušenja ljudi, na uradni dan otvoritve dan kasneje je namreč prišlo kar 50.000 ljudi, nekateri med njimi so se v vrsto postavili že kmalu po polnoči. Navdušenje nad parkom se ni niti za kanček zmanjšalo vse do danes, mi pa smo našli nekaj zanimivosti, ki so nas še bolj navdušile za čimprejšnji obisk.

Mickey and Minnie are pictured at the 20th anniversary celebrations of Disneyland Resort in Marne-la-Vallee, outside Paris, March 31, 2012. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT TRAVEL) - RTR305N0

#1 Walt Disney je za prvotno lokacijo svojega tematskega parka izbral neposredno bližino studia v Burbanku, kasneje pa je zaradi pomanjkanja prostora ta načrt opustil in izbral mesto Anaheim v Kaliforniji. Disneyland danes stoji na nekdanjem nasadu pomaranč, za potrebe parka so tako pred začetkom gradnje presadili kar 12.000 pomarančnih dreves.

#2 Uradni otvoritveni dan je Disney poimenoval “črna nedelja”, zaradi težav, ki so se zvrstile na dogodku. Obisk ljudi je namreč presegel pričakovanja vodstva parka, tako so hitro pošle zaloge hrane in pijače, ljudje so v vrstah čakali na stranišče, poletna vročina pa je stopila sveže strjeni asfalt. Prava zmeda!

02_shutterstock_342630233

#3 Kupec prve vstopnice je bil Waltov brat Roy O. Disney, zanjo pa je 18. julija 1955 odštel 1 dolar. Miljonto vstopnico so prodali že manj kot dva meseca kasneje, v prvem letu pa je park obiskalo 3,6 milijona ljudi. Danes park letno obišče kar 16 milijonov obiskovalcev.

#4 V Disneylandu živi kar 200 mačk, ki skrbijo za nadzor nad tukajšnjimi glodalci.

#5 Povprečni strošek obiska se je v dobrih 60 letih povečal za kar 83-krat. Leta 1955 je povprečni obiskovalec odštel le 2,37 dolarja (od tega 0,25$ za parkiranje), danes pa ta znesek znaša slabih 200$.

03_shutterstock_326603666

#6 Najpopularnejša atrakcija v parku ter na svetu, Pirati s Karibov, je od ustanovitve do danes prepeljala tretjino milijarde zabave lačnih posameznikov. Atrakcijo so otvorili leta 1967, na eni izmed scen pa so takrat uporabili resnične človeške kosti.

#7 Obvezen del uniforme vsakega uslužbenca je tudi nasmešek, z izjemo hiše strahov, kjer zaposlene celo spodbujajo k strogim pogledom.

#8 Tako hiša strahov kot Pirati s Karibov so v preteklosti že bili zaprti, saj so obiskovalci po atrakcijah raztresali skrivnosten prah. Lokalna policija je ugotovila, da je šlo za pepel preminulih, le-ta pa sedaj spada med strogo prepovedane predmete, ki jih v park nikakor ne smemo prinesti (na tem seznamu so tudi selfie palice!).

04_shutterstock_91401389

#9 Skrivni Klub 33, ki ga je Walt Disney zasnoval za druženje s poslovnimi partnerji, je najekskluzivnejša atrakcija ter edina lokcija v parku, kjer strežejo alkohol. Klub ima desetletno čakalno dobo ter pristopnino v višini 25.000$, letna članarina pa te bo stala dodatnih 12.000$.

#10 Pokriti vlak smrti imenovan Space Mountain je leta 1977 stal kar 20 milijonov dolarjev, kar je več kot celoten Disneyland ob ustanovitvi leta 1955. Ob otvoritvi je imel park 18 atrakcij, kar 14 izmed njih pa jih obratuje še danes. Najdražja atrakcija je vlak smrti Indiana Jones, ki je stal kar 125 milijonov dolarjev, njegova gradnja pa je trajala dve leti.

#11 Pred svojima filmskima karierama sta bila v parku zaposlena tudi Steve Martin, ki je delal kot prodajalec v trgovini s spominki ter Michelle Pfeiffer, ki je v 70ih letih upodabljala Alico iz zgodbe Alica v čudežni deželi.

#12 Walt Disney je Disneyland smatral za svoje najpomembnejše življensko delo. “Ko zaključiš risani film in ga predaš v obdelavo si zaključil” je Disney izjavil za časopis Hollywood Citizen-news v času, ko je še zbiral investitorje za Disneyland. “Sneguljčica je zame mrtev problem, želim si nekaj živega, nekaj kar ima možnost za rast. Park je ravno to. Ne samo, da lahko vanj dodajam stvari, tudi drevesa v njem bodo rasla. Zadeva bo iz leta v leto postajala lepša. In boljša, ko ugotovim, kaj je javnosti všeč. Česa takšnega skozi film ni mogoče izvesti.”

Foto: Reuters, Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.