Wellness Živa: Savnanje in kopanje s pogledom na Bled le 17 evrov

Hladnejši del leta kar kliče po razvajanju v wellnessu, kjer vam kri po žilah poženejo savne in ogrevani bazeni. In češnja na vrhu torte? Čudovit razgled na Blejsko jezero, Blejski grad in Julijske Alpe!

Bled je ena najbolj priljubljenih slovenskih izletnih destinacij, ki s svojo očarljivo kuliso privlači tudi številne turiste. Ena od njenih najbolj fotografiranih točk je zagotovo jezero z edinim otokom v Sloveniji, mi pa smo našli kotiček, od koder se ta odlično vidi iz udobnega wellnessa.

Ne spreglejte: Wellness Živa, savnanje in kopanje: 17 evrov na osebo

Od kremšnite do wellnessa

Po kaj na Bled? Posladkajte se s pristno kremno rezino, se odpravite na dobrih šest kilometrov dolg sprehod okoli ledeniškega jezera ali pa se povzpnite do še enega simbola Bleda, ki se nad jezero dviga 130 metrov visoko, kjer na mogočni strmi skali stoji Blejski grad. In seveda – v wellness z razgledom!

Rikli Balance Hotel, oziroma nekdanji Hotel Golf, se nahaja v parku starih dreves v središču Bleda in ima 150 sob in suit. Ponaša se s čudovitim razgledom na Blejsko jezero, Blejski grad in Julijske Alpe. Ponudbo dopolnjuje eden najboljših wellness centrov v Sloveniji.

Wellness Živa je sodoben wellness center, ki nadaljuje bogato izročilo Riklijeve tradicije, oplemenitene z modernimi pristopi in tehnikami. Ponuja masaže, svet savn, kopeli in različne nege obraza in telesa, ima pa tudi termalni bazenski del, ki predstavlja največji bazenski kompleks na Bledu. Sanjsko, kajne?

Ponudbo preverite tukaj: Wellness Živa, savnanje in kopanje: 17 evrov na osebo

Foto: sava-hotels-resorts.com

Hotel na Bledu z nepozabnim razgledom na jezero in grad

Bled je ena najbolj priljubljenih slovenskih izletnih destinacij, ki s svojo očarljivo kuliso privlači tudi številne turiste. Ena od njenih najbolj fotografiranih točk je zagotovo jezero z edinim otokom v Sloveniji, mi pa smo našli kotiček, od koder se ta odlično vidi iz udobnega wellnessa.

Po kaj na Bled? Posladkajte se s pristno kremno rezino, se odpravite na dobrih šest kilometrov dolg sprehod okoli ledeniškega jezera ali pa se povzpnite do še enega simbola Bleda, ki se nad jezero dviga 130 metrov visoko, kjer na mogočni strmi skali stoji Blejski grad.

Hotel in spa z razgledom na domače lepote

Prav ta grad, jezero pod njim in vrhove gora v ozadju lahko ujamete s Hotela Kompas, ki stoji na manjši vzpetini v samem središču mesta. Zgrajen v značilnem alpskem slogu se harmonično vklaplja v svojo naravno okolico, ki jo zaznamujejo visoke planote in julijski vršaci. Posebej očarljiva je hotelska terasa, tam pa lahko zaplavate v zastekljenem bazenu z razgledom ali skočite v masažni bazen in finsko, turško ali infrardečo savno. Vstop v bazen in uporaba masažnega bazena sta za goste, nastanjene v Hotelu Kompas, brezplačna.

Hotel Kompas Bled, 2 nočitvi s polpenzionom in wellness centrom za 2 osebi: 198 evrov

Foto: Hotel Kompas Bled

PREBERITE ŠE:

Planšarija Dolga njiva: svež gorski zrak, odlični žganci in mali živalski vrt

Izlet: Klopca nad Bledom, ki je preplavila Instagram

 

Kako so legendarni The Rolling Stones opazili Bled

Kako gresta skupaj Bled in rock’n’roll? Blejsko jezero s ptičje perspektive se je pojavilo na družbenih omrežjih legendarnih The Rolling Stones! Bled je v objektiv ujel priznani slovenski fotograf Miro Majcen.

Bled = zaščitni znak Rolling Stonesov

Zakaj je Bled pritegnil pozornost zvezd rock’n’rolla? Zasedba The Rolling Stones, ki ji samo na Facebooku sledi 17,5 milijona ljudi, je delila fotografijo Blejskega jezera in pripisala: “Vas to na kaj spominja?”

Če namreč dobro pogledate, je Blejsko jezero iz zraka pod ravno pravim kotom videti podobno kot njihov slavni zaščitni znak. Torej tako, kot ustnice, ki molijo iztegnjen jezik.

Does this remind you of anything…? Taken by one of our tour photographers – Miro Majcen flying over Lake Bled in Slovenia!

Objavil/a The Rolling Stones dne Ponedeljek, 09. julij 2018

PREBERITE ŠE: Ideja za izlet: Klopca nad Bledom, ki je preplavila Instagram

Slovenec, ki je poleg Bleda v objektiv že ujel tudi Stonese

Miro Majcen, čigar fotografijo so delili s svojimi sledilci, je sicer tudi uradno priznani fotograf zvezdniške zasedbe. Poleg sijajnih fotografij s ptičje perspektive – med drugim je tudi pilot – je namreč še odličen koncertni fotograf, kar ga je pripeljalo tudi v zaodrje Stonesov.

Ker so jim bile njegove fotografije všeč, je postal tudi njihov uradni fotograf. Mick Jagger pa si je pred kratkim eno od njegovih fotografij, posnetih na nedavnem koncertu, nastavil celo za naslovno fotografijo na Facebooku.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE:

Kje na poti na Bled ujamete dinozavre?

Tako je videti eden najlepših glampingov pri nas

Fotogeničen izlet: Okoli otoka na Blejskem jezeru s SUP-om

Bled nas s svojo ikonično podobo vsakič znova navduši, tokrat pa ga lahko raziščete z malo drugačne perspektive. Z vode! In to stoje!

NE ZAMUDITE: 2-urni začetni tečaj supanja z inštruktorjem za 2 osebi le 70 evrov!

Blejsko jezero je eden od svetovno znanih slovenskih ponosov in čeprav se Slovenci na Bled pogosto odpravimo na izlet, pa marsikdo ne pride dlje od prve kavarne. A jezero ponuja veliko več. Pešpot okoli njega je prijetna in v večji meri senčna, na dveh lepo urejenih plažah se lahko tudi osvežite s skokom v vodo. Povprečna temperatura vode v poletnih mesecih je od 20 do 25 stopinj Celzija.

Če ta biser raje vidite s ptičje perspektive, pa se lahko povzpnete tudi do slavne klopce nad Bledom, ki ima enega najlepših razgledov na svetu (o tem, kako do nje, smo že pisali TUKAJ.)

Da pa otočka sredi jezera ne boste občudovali le od daleč, se lahko do njega podate s pletno, za tiste, ki bi radi preizkusili nekaj še bolj posebnega, pa obstaja tudi supanje!

Kratica SUP prihaja iz angleških besed “Stand Up Paddling” in pomeni prav to, veslanje na deski in to stoje! Supanje po blejskem jezeru odpira nova obzorja, saj si lahko jezero, otok, grad in mesto ogledate iz edinstvene perspektive, se hkrati rekreirate in tudi neizmerno zabavate. Nam se ideja zdi prav imenitna!

VANDRAJ NAMIG: 2-urni začetni tečaj supanja z inštruktorjem za 2 osebi le 70 evrov!

Foto: Supersupbled.com

PREBERITE ŠE:

Vandraj insider: Na valove Kanarskih otokov k Špeli in Toniju

Slovenca, ki sta ustanovila windsurf šolo in raziskujeta svet

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.