To so 3 nepozabni intervjuji, ki bodo spremenili vaš pogled na potovanja

Ne glede na to, ali trenutno preživljate zaslužen dopust ali ste doma, dolgi poletni večeri so idealni za iskanje navdiha. V duhu raziskovanja sveta in navdihujočih zgodb, vam v tem prispevku predstavljamo tri izjemne intervjuje s popotniki, ki so razkrili svoje nepozabne pustolovščine in dragocene nasvete. Odkrili boste raznolike destinacije, nepričakovane izzive ter spoznali, kako potovanja lahko obogatijo naša življenja.

Kako različna so lahko potovanja! Na Vandraju smo gostili že lepo število zanimivih popotnikov in vsaka zgodba zase dokazuje, da ni enega načina potovanja. Načinov je toliko, kolikor je ljudi.

1. “Živela sem v jami in jedla hrano iz smetnjaka. In bilo je sanjsko!”

Katja Kozlevčar je solo popotnica in digitalna nomadka, ki že od januarja 2021 nima svojega doma. Med drugim je živela v jami in si hrano priskrbela kar iz smetnjakov trgovin in restavracij. In to ocenila kot sanjsko! Pogovarjali bi se lahko ure in ure in ure. Na moja vprašanja je odgovarjala iz Kolumbije, ki je njena že 46. obiskana država.

Preberite intervju -> TUKAJ.

2. “Stanovanje v Ljubljani sva brezplačno zamenjala za vilo z bazenom v Provansi!”

Si predstavljate, da bi si lahko privoščili sanjske počitnice v Provansi, v vili z bazenom? Lahko si jih! Kako? Sanja Cvitić se je pred leti zaljubila v Home exchange, potovanja z menjavo nepremičnin. Kako to izgleda in kje vse je bila, je razkrila v našem intervjuju.

Preberite intervju -> TUKAJ.

3. Slovenca, ki sta dala odpoved in se z otroki odpravila okoli sveta.

Si predstavljate, da prodate stanovanje, kupite avtodom in se s prihranki od prodaje stanovanja, z dvema majhnima otrokoma, podate na pot okoli sveta? Preberite intervju, ki je poln čudovitih misli o tem, kako je v življenju lahko vse čisto drugače kot si mislil, da bo. Če si le upaš.

Preberite intervju -> TUKAJ

 

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!
potovanja

5 zanimivih instagramerjev na poti ta hip

Na našem Instagram profilu se trudimo ujeti čim več slovenskih popotnikov, ki raziskujejo svet in utrinke nesebično delijo z nami na Instagramu.

1. Bit Sever raziskuje Grčijo

Bit Sever, popotniški vloger, katerega vloge lahko gledamo tudi na RTV Slovenija, je postal priljubljen zaradi svoje spontanosti, preprostosti in simpatičnosti. Odlična kvaliteta fotografij in videov, ki jih ustvarja sam ali z bratom, pa seveda tudi pomagata. Tokrat raziskuje Grčijo. Čeprav ni na zidu še nobene fotografije iz destinacije, se utrinki iz njegove najnovejše avanture že vrstijo v Instagramovih zgodbah oz. storyjih.

2. Tomas Florjanič raziskuje Balkan

Tomas Florjanič oz. Tomas potuje navdušuje s svojim raziskovanjem Balkana. Trenutno se nahaja v okolici Bihaća in s svojimi sledilci deli fotografije narave, arhitekture, hrane in vseh podob, ki se mu zdijo zanimive na poti. Tomas je prava zakladnica znanje in idej za vse, ki si želite bolje spoznati Balkan in njegove skrivnosti ter lepote.

3. Andreja Počkaj in potovanje po Peruju

Andreja se je sicer s svojega novega popotovanja ravno vrnila, ampak na svojem Instagramu še vedno deli svoje sveže vtise. Andreja navdušuje s svojimi samostojnimi potovanji in podira tabuje o solo popotnicah. Njene izkušnje so drugačne. Poda se do najbolj priljubljenih znamenitosti, hkrati pa razkriva kotičke, ki jih povprečen popotniški instagramovec raje izpusti. Slika destinacije, kot jo pričara Andreja, je bolj celovita, barvita in realistična.

4. Luko Zevnika do končanja zahtevne Apalaški poti loči le še nekaj dni

O Luki Zevniku, ki se je šele kot tretji Slovenec podal na najzahtevnejšo pot na svetu, smo pisali v intervjuju TUKAJ. Do konca te nore avanture ga loči le še nekaj težkih dni. Pot polno razgibanih fotografij in notranjih bojev je bilo zelo zanimivo spremljati in sedaj držimo pesti še za zadnje korake!

5. Mami blogerke odhajajo na novo Naj družinsko destinacijo 2022, ki bo tokrat v Rovinju!

Mami blogerke nam vsak mesec predstavijo novo destinacijo, ki je idealna za družinski dopust. Ta vikend, 14. do 16. oktobra, odhajajo v priljubljen družinski hotel Amarin oz. Family Hotel Amarin. Čudovit hotel pri Rovinju je že osma destinacija, ki jo bodo mamice predstavile. Še več! Spet bodo nekoga od sledilcev na to isto destinacijo odpeljale brezplačno! Se veselimo spremljanja!

 

Veseli bomo, če nas boste na Instagramu označili na fotkah, videih, v storijih, … Z veseljem razširimo vašo dogodivščino naprej! 

Spremljajte nas TUKAJ

 

PREBERITE ŠE: Z bivalnikom in psičkom po Evropi: “Naučila sva se še bolj ceniti vse, kar imava” #INTERVJU

 

7 grehov, s katerimi drugim uničujete potovanje že na letališču

Med potovanji se nam pogosto zgodi, da najbolj nadležen del srečanj s svojo neuvidevnostjo na poti predstavljajo prav drugi popotniki. In to že na letališču, preden se dogodivščina sploh zares prične. Ste kdaj zakrivili spodnjih sedem popotniških grehov, ki parajo živce ljudem okoli vas ali pa ste zgolj na tisti strani, ki ob njih vsakič znova zmajuje z glavo in upa na boljše čase? Preberi več

Kaj podariti strastnemu popotniku?

Približuje se prijateljev rojstni dan, ti pa še kar nimaš darila zanj? Rad bi se poslovil od prijateljice, ki odhaja na izmenjavo, pa ne veš kako? Če si se znašel v takšni ali podobni zagati, smo zate pripravili seznam ljubkih darilc, ki bodo rešila situacijo in narisala nasmeh na obraz. Lahko jih podariš vsem bližnjim, ki radi potujejo (zraven pa najdeš tudi spletne povezave, kjer darila lahko kupiš).

#1 Skodelica za kavo 

šalca

#2 Popotniški predpražnik

predpražnik

#3 Popotniški zvezek

potnič

#4 Toaletna torbica

van

#5 Ogrlica

ogrl

#6 Pobarvanka Lonely Planet

pobarvanka

#7 Torba za prenosni računalnik

ovitek

#8 Platnena torba

torba

Foto: Zbirke spletnih trgovin

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.