Sushi v Evropi postaja vedno bolj popularna jed, ki že dolgo ni več rezervirana samo za tiste s polnimi denarnicami.
Če pri obedovanju sushija, ki smo ga kupili v lokalni trgovini in zmazali v udobju svojega kavča, ni zadrege, kako se ga pravilno lotiti, ta lahko nastane v kakšni od bolj finih restavracij. Zato smo, v izogib zadregi, na kup zbrali nasvete slavnega sushimojstra z Japonske.

Zlata štiri pravila:
#1 Sushi se je z rokami
Pozabite na zadrego, če palčk ne obvladate. Sushi naj bi jedli z rokami. Tako ga namreč tudi pripravijo pravi japonski sushimojstri.
Palčke pa se lahko uporablja le, če vam vonj po ribah na prstih ne diši preveč.
#2 Zmerno s sojino omako
V sojino omako naj bi na hitro pomočili le ribo in ne tudi riža. Riž se prehitro napije sojine omake in na ta način izniči okus ribe.
#3 Kam z wasabijem
Po nasvetih japonskega sushimojstra – zagotovo ne v sojino omako. Wasabija naj sploh ne bi bilo treba dodajati, saj je ponavadi dodan med plast ribe in riža, če pa imate radi pikantno ga dodajte na sredino ribe.
#4 Kako pojesti sushi
V enem samem grižljaju. Verjemite, če se želite izogniti koščkom riža po celi mizi in rdečici na obrazu, ko nikakor ne morete pregrizniti ribe, sushi pojejte v enem kosu.
Če ste ljubitelj sushija, boste od zdaj naprej lahko uživali brez pomislekov ali to delate prav. Če ga pa še niste poskusili, zdaj res nimate več izgovorov, da ga ne bi.
Foto: Unsplash
Ne spreglejte: Pred skokom v Azijo: Kako pravilno uporabljati jedilne paličice
Preberite še:
Slovenka, ki je kot prostovoljka v revnih delih Peruja otroke učila angleščino #intervju




