Najboljši kraji za praznovanje božiča

Bližajoče se praznike je mogoče čutiti že povsod, a obstajajo kraji, kjer božič jemljejo malce bolj resno. Božič, preživet na peščeni plaži, kjer Božiček nosi darila v kopalkah, je seveda posebna izkušnja, a romantičen, bel božični večer še vedno ostaja klasika, ki jo opevajo tudi vse božične pesmi. Če bomo letos dočakali božični sneg tudi pri nas, še nismo prepričani, velja pa ga poiskati tudi kje drugje.

To so kraji, kjer je praznovanje božiča še posebej čarobno, spodnje fotografije pa vas bodo zagotovo dokončno navdale s prazničnim razpoloženjem.

#1 Tromso, Norveška

#2 Praga, Češka

PREBERI še // Osupljivo mesto ob Vltavi

#3 Zurich, Švica

PREBERI še // Citybreak – Zurich

#4 Rejkjavik, Islandija

PREBERI še // Deset razlogov, zakaj obiskati Islandijo

#5 Boston, ZDA

#6 Kopenhagen, Danska

PREBERI še // Kopenhagen le potrdil Janjino ljubezen do minimalizma

#7 Malmo, Švedska

#8 Dunaj, Avstrija

PREBERI še // Dunaj – vedno bolj živahno mesto

#9 Amsterdam, Nizozemska

PREBERI še // Kako čim ceneje v Amsterdam

#10 New York, ZDA

PREBERI še // Pet razlogov za obisk New Yorka

Foto: Shutterstock

Tri ideje za silvestrovanje, ki stanejo manj kot 33 evrov

Zagotovo si boš v veselem decembru ogledal okrasitev svojega domačega kraja, spoznal, kje prodajajo najboljše kuhano vino in se v času prednovoletnih druženj odločil, da si želiš v leto 2017 stopiti nekje drugje kot doma.  Ker pa bo zaradi decembrskih praznovanj in obdarovanj, tvoje finančno stanje omejeno, smo našli tri odlična silvestrovanja, za katere ti ne bo potrebno odšteti veliko denarja.

Avtobusni prevoz je urejen, ogled najlepših znamenitosti z vodičem organiziran, dobra družba zagotovljena in zabava se lahko začne!

Kam naj se torej odpravimo:

# Benetke

Benetke so že same po sebi čudovit izlet, novoletne Benetke pa so pravljica, ki jo je zagotovo treba doživeti.  Skupaj si bomo ogledali mogočne palače na Markovem trgu, Doževo palačo z zanimivim kiparskim okrasjem in Mostom vzdihljajev ter cerkev sv. Marka in se sprehodili do mosta Rialto. Bodi del izjemnega vzdušja na Markovem trgu in vstopi v leto 2017 kot še nikoli!

MEGABON priporoča // Novoletni izlet v Benetke za 21 evrov

PREBERI še // Pet jedi, ki jih moraš okusiti v Benetkah. In to niso testenine in pica

benetke_shutterstock_230847256

# Dunaj

Advent na Dunaju je pojem za ljubitelje decembrskega vzdušja, poleg tega pa napredna avstrijska prestolnica postaja vedno bolj atraktivna za mlade in urbane obiskovalce. Dobro vzdušje je zagotovoljeno, na Dunaj pa se bomo odpravili že zgodaj in si ogledali rezidenco Habsburžanov, Schönbrunn, mestno središče, se sprehodili po nekdanjem cesarskem dvorcu Hofburgu ter dalje do znamenite stolnice sv. Štefana, državne opere, mestne hiše, parlamenta. Nato sledi uživanje ob praznično okrašenih stojnicah s spominki, hrano, punčem, kuhanem vinu in vroči čokoladi. Ter seveda pozdrav novemu letu!

MEGABON priporoča // Silvestrovanje na Dunaju za 26 evrov!

PREBERI še // Dunaj – vse bolj živahno in urbano okolje

dunaj_shutterstock_436839373

# Gardsko jezero

Bi šel nekam, kjer bo malenkost bolj toplo? Vabljen na Gardsko jezero, kjer si bomo ogledali čarobna mesteca ob jezeru – Sirmione, Peschiera del Garda in Bardolino, v novo leto pa stopili ob veličastnem ognjemetu na trgu ob pristanišču mesta Bardolino.

MEGABON priporoča // Doživi čarobni ognjemet za 32 evrov

PREBERI še // Kraj, kjer mir in tišina nahranita telo

gardsko_novo-leto

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.