Osem slovenskih restavracij, ki so se znašle na seznamu najboljših na svetu

La Liste 1000 je prestižna francoska lestvica, na kateri se znajdejo le najboljše restavracije na svetu. Med njimi je tudi osem slovenskih. Restavracija Mak iz Maribora je uvrščena najvišje.

V Parizu so objavili prestižno lestvico najboljših restavracij na svetu La Liste 1000. Izbor, ki je nastal na pobudo francoskega zunanjega ministrstva, so prvič objavili leta 2015. Za razliko od preostalih podobnih lestvic in vodnikov po restavracijah ga ne sestavljajo ocenjevalci, temveč računalniški algoritem, piše STO. Ta lestvico sestavi s pomočjo podatkov iz več kot 550 kulinaričnih vodnikov ter drugih kulinaričnih publikacij.

Najvišje od slovenskih se je na La Liste uvrstila restavracija Mak iz Maribora

Na seznamu tisočih najboljših se že od samega začetka uvrščajo tudi slovenske restavracije, tudi letos jih je na spisku osem. Najvišje med njimi je mariborska restavracija Mak. Sledijo Gostilna pri Lojzetu, Hiša Franko, Cubo, JB, Dam, Danilo in Grič.

Na samem vrhu najboljših po La Liste so v Parizu, New Yorku in Tokiu

Na vrhu seznama tisoč najboljših restavracij sveta so z enako oceno (99,50) kar tri restavracije: Guy Savoy v Parizu, Le Bernardin v New Yorku in Ryugin v Tokiu. Celoten seznam najdete na tej povezavi.

PREBERITE ŠE: Ana Roš je v Madridu prejela naziv ambasadorke za gastronomski turizem

Ana Roš je v Madridu prejela naziv ambasadorke za gastronomski turizem

V okviru gostovanja Hiše Franko v Madridu je v organizaciji Veleposlaništva Republike Slovenije v Madridu, STO in UKOM potekala predstavitev Slovenije. Tam pa je generalni sekretar Svetovne turistične organizacije Zurab Pololikashvili Ani Roš podelil naziv Ambasadorke Svetovne turistične organizacije za gastronomski turizem (UNWTO Ambassador for Gastronomy Tourism).

Ana Roš spet po mednarodno slavo

Slovenska turistična organizacija (STO) je te dni naznanila prihod znamenitega gastronomskega vodnika Michelin za Slovenijo. Razkrila pa je tudi najboljše slovenske restavracije in šefe vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2020. Ta je Ano Roš izpostavil kot najboljšo kuharsko mojstrico leta 2020. Slovenija pa te dni nadaljuje z izpostavitvijo in promocijo naše dežele kot vrhunske gastronomije v tujini.

Tako se je Hiša Franko predstavila še v Madridu na dogodku In Residence, ki ga kulinarična svetovalna agencija Mateo&Co letno organizira z namenom, da v glavnem španskem mestu predstavi priznane španske in mednarodne restavracije, ki zagotavljajo edinstveno kulinarično pop-up doživetje. V letošnjem letu so za predstavitev izbrali vrhunsko kuharsko mojstrico Ano Roš in Hišo Franko, poroča STO.

Ne le, da Ana Roš kuha v Madridu, celo lokacijo so preobrazili v njeno restavracijo

Hiša Franko je tako do 7. decembra preseljena v hotel NH Eurobuilding v Madridu. Tam bo več kot 650 obiskovalcem ponudila edinstveno kulinarično doživetje. Da bi obiskovalcem hotela zagotovili pristno doživetje, se v Madrid ni preselila le celotna ekipa Hiše Franko, ampak so izbrani arhitekti v hotelu poustvarili tudi videz kobariške restavracije.

Filozofija Hiše Franko – iz vrta na krožnik – osvaja svet

V Hiši Franko v Kobaridu pod rokami vrhunske slovenske kuharice namreč na temelju lokalnih in sezonskih kakovostnih sestavin nastajajo edinstvene kulinarične kreacije. Te navdušujejo gastronomske ocenjevalce, t.i. foodije in predstavnike gastronomskih medijev. Ana Roš prisega na filozofijo iz »vrta na krožnik«. Česar ne pridela na domačem zeliščnem in zelenjavnem vrtu, dobi iz svoje široke mreže lokalnih dobaviteljev. Z veseljem kombinira tradicionalne lokalne jedi s sodobnimi kuharskimi metodami.

Ana Roš: “Ko dosežeš vrhove, si moraš želeti še dlje in za to tudi trdo delati”

Ana Roš je ob prejemu nagrade izpostavila: »V življenju nastopijo trenutki, ko moraš nagrade oziroma nazive sprejeti in biti na njih ponosen. Ta naziv je nekakšno vodilo, kaj lahko slovenska gastronomija, ali katera koli druga podobna ambiciozna dejavnost, doseže. Za doseganje ciljev je potrebno veliko odrekanja, včasih se je treba tudi vprašati, ali si na pravi poti, in ko dosežeš vrhove, si moraš želeti še dlje in za to tudi trdo delati. Ponosna in vesela sem na celotno ekipo Hiše Franko in prav vsi si zaslužimo ta naziv. Zame ambasadorstvo sicer ni nagrada, ampak spodbuda, da ostajaš vzgled vsem tistim, ki ne vedo, ali lahko zares uspejo v tem, kar želijo, in potrebujejo samo malo spodbude, da postanejo še boljši.«

Ana Roš tudi na Netflixu

Kulinarika ključno prispeva k povečanju zanimanja svetovne javnosti za Slovenijo. Še posebej pa to velja za globalne medije. Odkar je Ana Roš zvezda Netflixove oddaje ‘Chef’s Table’ ter najboljša kuharska mojstrica leta 2017, ima Slovenija še večjo prepoznavnost.

Ves čas gostovanja Hiše Franko v Madridu bo v hotelu postavljena tudi razstava fotografij Ane Roš z motivi zelene Slovenije. Prav tako pa bo vsak gost, ki se bo udeležil ene od večerij, prejel tudi novo publikacijo STO Taste Slovenia, ki je v elektronski obliki dostopna tudi na spletni strani www.slovenia.info.

Foto: hisafranko.com

PREBERITE ŠE: Idrija niso samo čipka in žlikrofi: To je 10 odličnih razlogov, zakaj tja na izlet

Subway odprl četrto restavracijo, tokrat na Primorskem

Subway, ki ima v Sloveniji že tri restavracije v Ljubljani, je svojo prvo z novim dizajnom odprl v nakupovalnem centru Planet Koper.

Subway, največja veriga restavracij na svetu, v Sloveniji uvaja nov dizajn restavracij Fresh Forward. Z njim bodo nadgradili vse vidike uporabniške izkušnje.

Ta namreč gostom omogoča različne možnosti izbire, od tega, kako lahko naročijo in prevzamejo hrano, do tega, kako uživajo v svojem obroku. Še vedno pa so najpomembnejše sveže sestavine in sendviči, ki si jih gostje lahko pripravijo po svojem okusu.

Z novim dizajnom želijo svojim gostom ponuditi prostor, kjer se bodo dobro počutili. V ospredju je kotiček s svežo zelenjavo, s katerim želijo še dodatno poudariti zavezanost k svežim in kakovostnim izdelkom. Medtem pa osvetljen prostor z drugimi izdelki, kot so različne solate, piškoti in kruh, gostu ponuja dodatne možnosti izbire. Gostje lahko uporabljajo tudi brezplačen Wi-Fi ali si med svojim obrokom napolnijo mobilno napravo na dostopnih USB-postajah.

PREBERITE ŠE: Bratislava: TOP 3 mesta, ki bodo razvadila vaše brbončice

 

Bratislava: TOP 3 mesta, ki bodo razvadila vaše brbončice

Kot pravi turistična skupnost Bratislave … Bratislava je mesto, kjer lahko najdete pravo življenje (živost). Doživite poletje v Bratislavi, kjer se lahko prepustite zgodovini, sprostite na različnih dogodkih ali odkrijete odlično hrano.

Obiščite jezero Zlaté Piesky in postanite bogatejši za izkušnjo deskanja na wakeboardu. Odkrijte poletno stran Magio plaže, peščene plaže na Donavi v središču Bratislave. Možnosti za zabavo je ogromno. A tokrat vam predstavljamo kulinarično stran Bratislave. Za vas smo raziskali najboljše kraje z dobro hrano, ki bodo zagotovo zadovoljili vaše želodce.

Bratislava – raj za gurmane

Bratislava (klik) ni znana samo po težki hrani in ogljikovih hidratih, kot so palačinke, pivske preste ali juhe v kruhu. Zadnje čase, kot v ostalih evropskih mestih, instagramabilni in trendovski kraji postajajo vedno bolj priljubljeni. To pomeni, da se odpirajo novi in sodobni prostori, kot je Fach Bratislava – edinstven koncept restavracije, ki je sestavljen iz 4 delov (juice bar, bisto, kavarna in restavracija) pod eno streho. Če ste na volji za pijačo, brunch ali sladico, zavijte v Fach in preizkusite sezonske slaščice, ki jih tam ponujajo.

Najboljši burger v Bratislavi

Vsem, ki morajo na potovanju obvezno preveriti, kje je dober burger, predlagamo Roxor BURGER & BEER restavracijo. Ta priljubljena restavracija ni znana samo med turisti, temveč je hit tudi pri domačinih. Burgerji so majhni, a prava kombinacija okusa. Posebej če radi eksperimentirate s hrano. Premium pleskavica, chipotle majoneza, cheddar sir, … vse to in še več lahko naročite v svojem burgerju. Če smo vas prepričali, dovolite, da vam damo še en nasvet. Rezervirajte mizo prej ali pridite na zgodnje kosilo, saj tu burgerje razprodajo v rekordnem času!

”Fine dining” izkušnja

Za ”fine dining” izkušnjo številni priporočajo Albrecht. To je restavracija, ki streže visoko kakovostno hrano s poudarkom na videzu in vsebini na krožniku. Poleg jedi vam bodo postregli tudi z vinom, ki ustreza vaši jedi. Ponos te restavracije je gotovo divjad in morska hrana. A pazite, v tej restavraciji boste gotovo morali dodobra izprazniti denarnico.

Odlična cena za odličen spanec

Po dnevu, polnem zabave in dobre hrane, vam priporočamo spanje v Hotelu Agatka 4* (klik), kjer boste za 2 nočitvi z zajtrkom za 2 osebi odšteli SAMO 99 €! Poglejte to neverjetno ponudbo na Megabon (klik) strani in rezervirajte svoje kulinarično potovanje!

Foto: Shutterstock

Barcelona: Top 3 lokali, kamor morate na brunch

Španija je sinonim za dobro hrano in predvsem v Barcelono je treba z visokimi pričakovanji (in praznimi želodčki). Na kratko, Barcelona je odlično mesto za raziskovanje novih lokacij za brunch – saj veste, tisto vmes med zajtrkom in kosilom. Brunch je mešanica angleških besed breakfast in lunch – brunch. Torej pozen zajtrk, zgodnje kosilo.

Podaljšan vikend v Barceloni, dolg seznam jedi, ki bi si jih želeli poskusiti in omamne vonjave iz vsakeg druge restavracije. Da ne boste preživeli večine časa na Tripadvisorju, smo za vas izbrali preverjene tri lokale, ki ponujajo odlične lokalne, kot tudi mednarodne specialitete. Naj ne pozabimo omeniti – vsi trije so zelo instagramabilni.

#1 The Federal Café 

 Brez dvoma vas bo prepričalo prijetno vzdušje in skandinavski dizajn. Lokal je zasnovan tako, da večina ljudi sedi in jé za isto mizo. Takšne postavitve postajajo vse bolj priljubljene tudi v drugih večjih mestih, ker spodbujajo ljudi k druženju.

Priporočamo, da poskusite avokado s poširanim jajčkom ali šakšuko.

#2 Satans coffee corner

 Naj vas ime ne zmede, kava ima nebeški okus. Prav tako sveže pečeni vaflji in sendviči. Majhen lokal, ki se nahaja v gotskem predelu Barcelone, ima poseben čar in vanj radi zahajajo tudi lokalni umetniki. Solo popotniki se boste hitro zaklepetali z lastnikom, ki rad govori o svojih dogodivščinah in čas bo še prehitro minil.

https://www.instagram.com/p/Bq9dRQsHSwc/?utm_source=ig_web_copy_link

#3 La Esquina

Če si zjutraj radi vzamete čas za dober brunch, ki mu ne sme manjkati dobra kava, je La Esquina pravi naslov. Na meniju ne manjkajo brunch klasike, kot so: eggs benedict in angleški zajtrk, hkrati pa ne manjka niti španskih poslastic. Za piko na i pa lahko poskusite tudi domačega dimljenega lososa.

Brunch za vsak okus

Barcelona je mesto, v katerem lahko vsak najde nekaj po svojem okusu. Naš nasvet je, da poskusite čim več lokalnih jedi, zvečer pa nazdravite s Sangrijo in se podkrepite s tapasi.

Foto: Unsplash

Preberite še:

Barcelona: Vse, kar morate doživeti v tem čudovitem mestu

Ljubljana bo spet dišala po burgerjih in pivu

V prestolnico se vrača Pivo & Burger Fest! Priljubljeni kulinarični festival z razširjenim konceptom, ki izpostavlja spajanje piva in hrane.

V soboto in nedeljo, 6. in 7. aprila, bo v Ljubljani potekal prvi letošnji, sicer pa že 12. Pivo & Burger Fest. Eden najbolj priljubljenih kulinaričnih dogodkov v širši regiji bo na Pogačarjev trg prinesel več kot 200 različnih vrst piva. Pa tudi enega najbolj svežih in vznemirljivih gurmanskih trendov, spajanje piva s hrano.

Tokrat se burgerjem pridružujejo tudi ostale jedi

Del festivala bo letos namenjen tudi stojnicam z drugimi jedmi. Seveda pa bo osrednji kulinarični del še vedno pripadel sočnim burgerjem. Na raziskovanje novih kombinacij ter uživanje ob klasikah se bodo obiskovalci lahko podali v soboto, 6. aprila, med 11. in 23. uro ali v nedeljo, 7. aprila, med 11. in 21. uro.

Več kot 200 vrst piva!

Na pomladnem Pivo & Burger Festu bodo pivovarji in distributerji predstavili rekordno število različnih piv. Na festivalskem seznamu jih je tokrat več kot dvesto! »Zelo ponosni smo, da gre pri tej številki za večinoma domača, točena piva slovenskih pivovarjev, med njimi je tudi veliko novosti, ki jih bodo premierno predstavili prav na tem dogodku, ki je zares postal pravi praznik slovenskega pivovarstva,« je pred dogodkom dejal Lior Kochavy, idejni oče in soustanovitelj Pivo & Burger Festa.

Prihajajo fermentirana, nizkoalkoholna in starana piva

Danes, ko odlično kraft pivo in res dobre burgerje dobimo skoraj povsod, si je težko predstavljati, da so od prvega Pivo & Burger Festa minila šele štiri leta in pol. Približno toliko je minilo tudi od prvega zagona slovenskih kraft pivovarjev, kar pomeni, da se je scena šele dobro oblikovala ter da je prostora za razvoj in rast še ogromno. »Prihajajo fermentirana piva, pa nizkoalkoholna piva, ki jim kraft pristop k varjenju zagotavlja bogat, značilen okus. Prihajajo tri, štiri, celo šest let starana piva, ki zorijo v hrastovih, tudi češnjevih sodih. In prihaja spajanje piva s hrano. Bili bi res slepi, če tega kot organizatorji največjega tovrstnega dogodka v širši regiji ne bi opazili,« je trende na področju kraft pivovarstva povzel Lior Kochavy.

Novi kulinarični prijatelji

Burgerji seveda ostajajo odlični prijatelji bogati ponudbi piva, a to se res rado parčka tudi z mnogimi drugimi jedmi, od specialitet mednarodnih kuhinj do modernih krožnikov vrhunskih chefov in celo kremastih sladic.

Tako bodo obiskovalci poleg spajanja piva z burgerji lahko poskusili, kako čudovito gre pivo skupaj z neo bistro dobrotami (EK Bistro), kako se naravno fermentirana piva ujemajo s fermentirano hrano (Fermentstation), kaj izbrati kot pivsko spremljavo za mehiške prigrizke (El Patrón Tacos & Store), ob katerem pivu uživati ob posoških delikatesah (Narezki.si), kako s pravim pivom oplemenititi pivniške jedi (Pivnica Lajbah), kako s pivom ukrotiti najmočnejše čilije (Gorki Chili) in kako pivo poparčkati s slaščicami (Atelier Karim).

Ponudba burgerjev ostaja pestra in bogata

Obiskovalcem Pivo & Burger Festa bo tudi tokrat na voljo bogata festivalska knjižica s seznamom vseh piv ter nasveti o tem, kako jih spajati s hrano. Od tega, kaj popiti h krepkim jedem, s čim sprati ostre okuse in kaj legendarno paše k burger klasikam. Za slednje, pa čeprav bi jih ob bogati kreativnosti težko poimenovali klasični, bodo skrbeli 7Burger, Dnevni bar Pr’Mrtinet, FNX Caffe & Bistro, Hood Burger, Jack & Joe Steak and Burger Club, Kuhinja Krušič, Majmun, Mangoop Burgers’n’stuff, Organic Garden, Pop’s Place, Punkt, Gostilna in pivnica Stari pisker, Superhrust, Tokyo Piknik in Top Chef.

Foto: Pivo & Burger Fest

PREBERITE ŠE:

Opevana pica iz kislega testa, ki jo spečejo v minuti in pol

V Slovenijo prihajajo največja svetovna kuharska imena

V okviru European Food Summit, ki bo potekal od 16. do 19. marca, se bodo zvrstili številni dogodki. Med njimi 18. marca tudi strokovni simpozij, ki bo prvič v Sloveniji na enem mestu gostil največja svetovna kuharska imena in velike ume s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta, so sporočili iz STO.

V partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo (STO) in Turizmom Ljubljana se bodo v okviru European Food Summit v štirih dneh zvrstili številni dogodki. Med njimi strokovni simpozij, ki bo potekal v ponedeljek, 18. marca na Ljubljanskem gradu.

O hrani z najboljšo kuharsko mojstrico na svetu Ano Roš 

Glavna tema simpozija je »Hrana – most do trajnostne identitete evropskih kultur in narodov« v sodelovanju z najboljšo kuharsko mojstrico na svetu Ano Roš in kuratorjem simpozija Andreo Petrinijem. Slednji velja za enega ključnih akterjev številnih svetovnih kulinaričnih projektov in spada med najvplivnejše osebe v gastronomiji.

“Veseli me, da v Slovenijo prihajajo zvezdniška imena svetovne gastronomije. Saj to pomeni, da je že prepoznana kot resen igralec na tem prizorišču. European Food Summit ob uglednih mednarodnih gastronomskih strokovnjakih in kuharskih mojstrih gosti tudi vrhunske slovenske šefe z Ano Roš na čelu ter pomembno pripomore k uveljavljanju naše dežele kot destinacije za petzvezdična kulinarična doživetja,” je povedala Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Prihajajo največja svetovna kuharska imena

V kratkih inspiracijskih govorih nas bodo skozi svoje zgodbe navdihnili in spodbudili k naprednemu razmišljanju ter delovanju v prid boljše in trajnostne prihodnosti:

  • chef Andoni Luis Aduriz, Mugaritz, dve Michelinovi zvezdici, 9. mesto na lestvici The World‘s 50 Best Restaurants, Španija;
  • chef Andreas Caminada, Schloss Schauenstein, tri Michelinove zvezdice, 47. na lestvici The World‘s 50 Best Restaurants, Švica;
  • chef Christopher Pelé, Le Clarence, dve Michelinovi zvezdici, Francija;
  • chef Esben Holmboe Bang, Maaemo, tri Michelinove zvezdice, 35. mesto na lestvici The World‘s 50 Best Restaurants, Norveška;
  • Georges Desrues, novinar, pisatelj in urednik, Italija;
  • Ivan Brincat, pisatelj in avtor, Food and Wine Gazette, Belgija;
  • Joe Warwick, kritik in avtor knjižne uspešnice Where Chefs Eat in soustanovitelj The World Restaurant Awards, Anglija;
  • chef Jordan Khan, Destroyer in Vespertine, in prejemnik naslova Best New Chef 2017, ZDA;
  • chefinja Leonor Espinosa, Leo Restaurant, prejemnica naslova Best Female Chef Latinske Amerike leta 2017 in Latin America’s 50 Best Restaurants, Kolumbija;
  • chef Ricardo Camanini, Lido 84, prejemnik naslova Chef leta 2017 po izboru Identità Golose, Italija;
  • Lior Kochavy, idejni vodja kulinarične tržnice Odprta kuhna, s svojo strokovno ekipo organizira tudi druge kulinarične dogodke in festivale, Slovenija;
  • Mateja Gravner, ki vodi marketing in komercialni del posla v družinskem podjetju Gravner, Italija;
  • Anka Lipušček, direktorica Mlekarne Planika, Slovenija;
  • Valter Kramar, solastnik Hiše Franko in Hiše Polonka, partner v lokalni butični pivovarni FEO in somelje s posebno naklonjenostjo do naravnih vin, Slovenija.

Med govorci sta tudi Afton Halloran iz Nordic Food Policy Lab in Roberta Floreja iz DTU Skylab – Technical University of Denmark, Danska, ki bosta spregovorila o trajnostnih sistemih prehranjevanja. Več o simpoziju najdete tukaj.

PREBERITE ŠE:

Slovenka, ki govori kitajsko in jo čaka plemiška korejska poroka #intervju

Lokali, kjer boste v Ljubljani najboljše jedli (izbor In Your Pocket)

Če ste med gurmani, je ena od točk, ki jo na potovanjih radi odkljukate, zagotovo tudi dobra gostilna. Kaj pa, ko gre za domače? Znan je seznam najboljših po izboru In Your Pocket.

Mednarodni turistični vodnik In Your Pocket je letos že osmo leto po vrsti razglasil najboljše lokale s hrano v Ljubljani. V 12 različnih kategorijah je uredniška skupina mestnih vodnikov In Your Pocket nominirala 120 restavracij.

Zmagovalec, kjer strežejo najboljšo vrhunsko kulinariko, je Cubo, medtem ko Slovenska Hiša Figovec streže najboljše domače okuse. Gostom je najbolj udobno v Gostilnici 5-6 kg, na poslovno kosilo pa se lahko odpravite v Argentino.

Po najboljših okusih Balkana še vedno diši v Čadu, sodobnejši burger med najboljšimi je v franšizi Lars&Sven, najbolj okusne pice strežejo v Veraceju, vegani in vegetarijanci pa obožujejo Baziliko.

Svetovno kuhinjo lahko najbolje okušate v Sushimami, zajtrke pa v Le Petitu. Najboljši ponudnik hitre hrane je Olimpija burek, najboljša restavracija v okolici Ljubljane pa je Dvor Jezeršek.

Celoten seznam najboljših treh v vseh 12 kategorijah:

Najboljša vrhunska kulinarika

  1. mesto: CUBO
  2. mesto: Gostilna As
  3. mesto: JB

Najboljša slovenska hrana

  1. mesto: SLOVENSKA HIŠA FIGOVEC
  2. mesto: Gostilna na Gradu
  3. mesto: Kovač

Najbolj udoben bistro

  1. mesto: GOSTILNICA 5-6KG
  2. mesto: Dežela Okusov
  3. mesto: Čompa

Najboljše poslovno kosilo

  1. mesto: ARGENTINO
  2. mesto: Hotel Cubo Restaurant
  3. mesto: Maxim

Najboljši okusi Balkana

  1. mesto: ČAD
  2. mesto: Das Ist Valter
  3. mesto: Sarajevo ’84

Najboljša pica

  1. mesto: VERACE
  2. mesto: Foculus
  3. mesto: Azur

Najboljši burger

  1. mesto: LARS & SVEN
  2. mesto: Hood Burger
  3. mesto: Pop’s Place

Najboljša vegetarijanska ali veganska hrana

  1. mesto: BAZILIKA BISTRO
  2. mesto: Organic Garden
  3. mesto: Barbarella Arkade Bistro

Najboljša svetovna kuhinja

  1. mesto: SUSHIMAMA
  2. mesto (izenačeno): Abi Falafel
  3. mesto (izenačeno): Shambala

https://www.instagram.com/p/BmbANmaFMPe/?taken-by=_sushimama_

Najboljši zajtrk

  1. mesto: LE PETIT
  2. mesto: Slovenska Hiša
  3. mesto: Kavarna Rog

Najboljši ponudnik hitre hrane

  1. mesto: OLIMPIJA BUREK
  2. mesto: Nobel Burek
  3. mesto: Klobasarna

Najboljša restavracija v okolici Ljubljane

  1. mesto: DVOR JEZERŠEK
  2. mesto: Skaručna
  3. mesto: Gostilna Pr Kopač

 

Foto: Gostilnica 5-6 kg

PREBERITE ŠE:

Mesta, ki jih morate dopisati na svoj “foodie bucket list”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.